Backpacks

Hieronder vindt je ons assortiment backpacks. De rugzakken in deze categorie zijn geschikt voor gebruik bij korte of langere reizen. Een kleine backpack is geschikt voor een weekendje weg en met een grote backpack kun je spullen meenemen voor een lange rondreis. Let bij de aanschaf van een backpack op de maat van het rugpand, zodat je de tas comfortabel kunt dragen. Onderaan deze pagina vindt je meer handige tips bij het uitzoeken van een backpack.

1 Review

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aanschaf van een Backpack

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een backpack rugzak? Dat is een vraag die we vaak krijgen bij onze klantenservice. Het antwoord op die vraag is even gevarieerd als de gebruiksmogelijkheden van een backpack. Globaal gezien zijn er 3 factoren van belang bij de aanschaf van een backpack: De capaciteit, de functies en de pasmaat van de backpack.

 

Backpack capaciteit

De capaciteit van backpacks wordt uitgedrukt in liters. De grootte valt binen de range van circa 15 - 80 liter inhoud. Hoe groter de backpack, hoe geschikter voor langere trips. Naarmate de backpack groter is, is de kwaliteit ook van meer belang. Niet alleen heeft een kwalitatief goed backpack ook een langere levensduur. Een grote backpack die volledig gevuld is, heeft een aanzienlijk gewicht. De betere merken stemmen de rugzak daarop af, zodat deze comfortabel blijft zitten.

 

Backpacks voor korte trips (1-3 nachten)

Voor de echte korte trips van circa 1-3 nachten is het raadzaam om een relatief kleine backpack te nemen. De richtlijn is tot max 30 liter inhoud. Deze rugzakken zijn vrijwel altijd groot genoeg voor korte trips. Het grote voordeel is dat deze backpacks een stuk lichter in gewicht zijn. Daarnaast reist een halfvolle backpack een stuk minder prettig.

 

Bekijk hier ons assortiment backpacks voor korte trips

Weekend backpacks

 


 

Weekend backpacks
Backpacks voor meerdaagse trips (3-5 nachten)

Deze backpacks zijn het meest populair in onze webshop. Het gaat dan om rugzakken van 30 liter tot circa 60 liter. Deze halfgrote backpacks hebben voldoende ruimte voor een een aantal dagen reizen. Denk aan skieën, meerdaagse natuurtrips of korte vakanties. Het gewicht is daarbij prima in balans met de opbergruimte. In tegenstelling tot de nog grotere backpacks is een volgeladen middelgrote backpack goed te dragen en zeker niet te zwaar voor een gemiddelde reiziger.

 

Bekijk hier ons assortiment backpacks voor meerdaagse trips

 


 

Backpacks voor lange trips (5+ nachten)

Voor de backpackers die een behoorlijke reis moeten maken is een grote backpack een logische keuze. Backpacks met een inhoud van 60+ liter kunnen veel bagage bevatten. Ook bij wintertochten of gezinstochten is vaak extra bagage nodig.

 

Bekijk hier ons assortiment backpacks voor lange trips

grote backpack