Backpacken

Of je nu dagtocht maakt door de bergen of maandenlang op avontuur gaat, een goede backpack is essentieel. Op Rugzak.com vind je groot assortiment backpacks. Compacte rugzakken voor een dag en grote comfortabele backpacks voor lange avonturen.

1 Review

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aanschaf van een backpack

Wanneer je op avontuur gaat is het belangrijk om een goede backpack mee te nemen. Maar wanneer is je backpack nu goed te noemen? Het antwoord op die vraag is even gevarieerd als de gebruiksmogelijkheden van een backpack. Globaal gezien zijn er 3 factoren waar je op moet letten bij de aanschaf van een backpack: de pasmaat, de capaciteit en de indeling. Het allerbelangrijkste is om goed op de maat van het rugpand te letten, dit is belangrijk voor het draagcomfort.


Backpack pasmaat

Het is heel belangrijk dat je een backpack koopt die een goede pasvorm heeft. Het gewicht draag je namelijk op je heupen. Zorg ervoor dat je een backpack kiest waarvan het rugpand aansluit op de lengte van je rug. Kies voor een tas met heupgordel en verstelbare schouderbanden. Als leidraad voor het gewicht van je ingepakte backpack kun je aanhouden dat de backpack niet meer dan 20 a 25 procent mag wegen van je eigen lichaamsgewicht.


Backpack capaciteit

De capaciteit van backpacks wordt uitgedrukt in liters, variërnd van 15 tot 80 liter. Hoe groter de backpack, hoe meer bagage je kunt meenemen. Een grote backpack die volledig gevuld is, heeft een aanzienlijk gewicht. De betere merken stemmen de rugzak daarop af, zodat deze comfortabel blijft zitten. Met een kwalitatieve en goed passende backpack kun je jarenlang op avontuur.


Backpack indeling

De derde belangrijke factor bij het aanschaffen van een backpack is de indeling. Afhankelijk van het type reis en de duur van je reis neem je een bepaalde hoeveelheid bagage mee. Hoe groter de backpack hoe meer opbergvakken de tas heeft en hoe georganiseerder je kunt inpakken.


Elke backpack beschikt minimaal over een hoofdvak. In het hoofdvak kun je het beste de zwaardere spullen opbergen, zoals je laptop en toiletspullen. Zo ligt het zwaartepunt het dichtst bij je rug en voelt de bagage minder zwaar aan. De meeste backpacks hebben ook een ondervak. Het hoofdvak en ondervak worden vaak door een rits gescheiden. In het ondervak kun je het beste lichte spullen opbergen, zoals je slaapzak, ondergoed en lichte kleding.


Daarnaast kan een backpack nog een ritsvak hebben in de klep van de tas. Handig voor het opbergen van je portemonnee, paspoort, zonnebril en EHBO-kit. Heeft je backpack ook nog zijvakken, stop daar spulletjes in die je snel wilt kunnen pakken zoals een flesje drinken.